Sunshine for the Soul logo
Winkelmandje
GRATIS VERZENDING

 Binnen Nederland vanaf een bestelwaarde van € 17,99 tot
19 juni 2024 (voor België en Duitsland vanaf €37,50)

Geen excuus kinderboek

Sunshine prijs: € 14,99
Uitverkocht
Niet meer te bestellen


Auteur Wayne Dyer
hardcover helaas uitverkocht! wordt niet nabesteld | 32 pagina's | met illustraties in kleur
Nederlands

UITVERKOCHT komt wellicht als softcover terug

Geen excuus kinderboek Inkijkexemplaar

UITVERKOCHT

 

In zijn derde boek voor kinderen richt Wayne Dyer zijn vizier op het gebruiken excuses (of 'uitvluchten' of 'smoezen'). Een excuus kan meer kwaad dan we ons realiseren. Wayne laat in dit vrolijke verhaal zien dat uitvluchten verder gaan dan "de hond heeft mijn huiswerk opgegeten". Sterker, ze kunnen er voor zorgen dat je niet bereikt wat je eigenlijk wilt!

We volgen een jongetje dat een droom heeft die op het eerste gezicht onmogelijk lijkt. Bijna laat hij zijn uitvluchten ("Ik ben niet slim genoeg," "Het is te duur," enzovoort) in de weg komen.

Maar hij ontdekt dat als hij een paar simpele dingen doet en zijn excuses dumpt, alles mogelijk is!

Mensen hebben voor van alles en nog wat uitvluchten. Dingen die moeilijk lijken, kunnen zo vermeden worden. In dit prentenboek leert een psychotherapeut, bekend van veel zelfhulpboeken, kinderen hoe excuses er ook toe kunnen leiden, dat je in het leven niet bereikt wat je wilt. Hij vertelt het verhaal van een kleine jongen (ik-figuur) die graag zeeschildpadden wil helpen en de weg die hij gaat om zijn droom tot waarheid te laten worden. Gaandeweg ontmoet hij weerstand en tegenwerking, waardoor hij steeds minder gaat geloven dat het ooit gaat lukken. Grappige waterverfillustraties in heldere kleuren laten zien, dat wat in eerste instantie onmogelijk lijkt, je excuses geeft om niet de dingen te doen die je eigenlijk wilt doen. Daarom is het belangrijk om erachter te komen waar uitvluchten vandaan komen en waarom je ze gebruikt. De moraal van het verhaal is, dat je een keuze hebt om excuses te gebruiken of niet. Aan het eind van het boek geeft een test inzicht in wat uitvluchten zijn en wat niet. Helder en begrijpelijk verhaal over het ombuigen van uitvluchten naar positieve keuzes. Onder begeleiding vanaf ca. 8 jaar.
NBD|Biblion recensie, Monique Smit

Sunshine for the Soul Top 5


Tips

Boulangeriet Stenen vertellen GG