Sunshine for the Soul logo
Winkelmandje
GRATIS VERZENDING

 Binnen Nederland vanaf een bestelwaarde van € 18,49 tot
26 juni 2024 (voor België en Duitsland vanaf €37,50)

De Tien Heilige Geboden — een liefdevolle, bevrijdende, bekrachtigende vertaling

Sunshine prijs: € 19,99
Uitverkocht
Niet meer te bestellen


Auteur Aedith Hagenaar
hardcover | 192 pagina's |
Nederlands

Wat bedoelde de Bron nou wérkelijk?

De Tien Heilige Geboden Inkijkexemplaar

 

 

Wat de Bron werkelijke bedoelde

 


Voor het gehele interview met Aedith, zie verder naar onder. 

 

Mozes leidde zijn volk door de woestijn, op zoek naar het beloofde land. In zijn eentje besteeg hij de berg Horeb, en vroeg aan de Bron: hoe weet ik of ik op het juiste pad, naar het beloofde land ben? 

 

En de Bron antwoordde. 

 

Die antwoorden kennen wij nu als De Tien Geboden. 

 

Wat als de tien geboden, de wetten van Mozes, die zo sterk zijn verankerd in ons wezen en zo innig zijn vergroeid met onze cultuur, waar wij bewust en onbewust naar trachten te leven hoewel we soms niet eens in staat zijn ze op te volgen, waar wij onszelf en anderen op afrekenen, die ons gevoelens van schuld, minderwaardigheid, zondigheid, moedeloosheid, verdriet, angst en schaamte geven wanneer we ze niet opvolgen, en die ons gevangen houden en ongelukkig maken wanneer we ze wel opvolgen... wat als die tien geboden ooit bestonden uit uitspraken die zo heilig, liefdevol, bevrijdend en mystiek waren dat ze werden vernietigd omdat werd gedacht dat de mensheid er niet klaar voor was... 

 

Dat is wat er gebeurde. Mozes gooide de eerste stenen tafelen met de tien geboden kapot. 

 

...en werden omgevormd, gefilterd door het wereldbeeld van de ontvanger, gefilterd door de mores van de toenmalige tijdgeest en gefilterd door persoonlijke interpretatie en mening over wat de mensheid nodig had? 

 

Hoe zouden de oorspronkelijke, geïnspireerde, heilige woorden hebben geluid? 

 

Edith Hagenaar neemt je mee op een inspirerende en opzienbarende ontdekkingsreis naar de diepere betekenis en werkelijke strekking van elk van de tien geboden. Een solide, onschatbaar, verhelderend werk dat je je leven lang zult koesteren omdat het steeds weer je hart verheft en je ziel verblijdt. 

 

‘Bevrijd jezelf van de ketens van de letterlijke geboden, laat je in je kracht zetten door de duidelijke, machtige woorden en ontdek hoe het leven werkt, wie jij bent en hoe jij telkens weer vanuit de woestenij van levensperikelen, problemen en emoties het pad naar het beloofde land kunt vinden.’

 

Bekijk hier het gehele interview met Aedith:

 

 

"In dit boek zijn de tien geboden op een positieve manier herschreven, zodat het een boek met tien beloften is geworden. De auteur schreef dit boek voor iedereen die gelukkig wil zijn, maar vooral ook voor haarzelf 'om zich van de ketens van de geboden te bevrijden'.

Ze maakte intuïtief contact met haar Innerlijke Bron en kreeg inzichten over de werkelijke strekking van de uitspraken. 

De belangrijke woorden van de eerste belofte 'Ik Ben' zijn steeds vetgedrukt en komen in alle beloften terug. Dit maakt deze woorden met hun ware betekenis en energie krachtiger. 'Ik Ben' betekent al-wat-is, het leven, de bron, de scheppende kracht, de verbinding en nog veel meer. Het geeft de krachtige verbinding aan met het Hogere Zelf, de ziel, het non-fysieke deel dat de Universele Levensenergie is. 

Toegankelijk, goed opgebouwd boek waarin de tien geboden vertaald zijn naar de praktijk van alledag. Hierdoor kunnen velen geïnspireerd worden.

Bevat vijf manieren hoe het gevoel van geluk te manifesteren is en manieren hoe men zich met 'Ik Ben' kan verzoenen."

R. Spierts voor NBD-Biblion
 

***

Lief team,

 

Ik heb het boek gekocht en ben het aan het lezen. Het raakt mijn hart diep. Al een keer of 4 ben ik in huilen uitgebarsten. Ik ben christelijk opgevoed. Voelde me op mijn 15 e een heel zondig en slecht mens. Kwam in een pleeggezin terecht waar ik zgn bekeerde. (pinkstergemeente).

Dit boek doet mij recht! Beter kan ik het niet verwoorden denk ik.

Het doet mij recht! Dit is wie ik werkelijk ben ❤

 

Dank je wel!

 

Liefs Shirley

***

 

​Lieve mensen.
Eerst vertellen dat ik langzaam kan lezen ivm oog beschadiging en ben in nu mijn NEGENTIGSTE LEEF JAAR! Altijd op zoek geweest naar de zin van mijn leven,kan nu zeggen:Ik heb veel mogen vinden,daardoor ben ik 'n vrij en blij, dankbaar en gelukkig mensenkind. In dit boekje:Tien heilige geboden,zoveel herkenning en inzichten waardoor ik zoveel liefde en evenwicht in mijn leven voel! Ik geef het door aan mijn bonuskind,die er ook helemaal voor open staat,zij is 'n prachtig mensenkind!
Veel dank en hartjes groet van mij Bep

***

Zowel mijn man als ik hebben het met heel veel plezier gelezen. We zijn het al weer aan het herlezen :-)

Echt een boek dat zich onderscheidt van vele andere…..op een heel andere manier geschreven en benaderd.

SUPER BEDANKT!

Dione en Era Nozza

Sunshine for the Soul Top 5


Tips

Byron Katie Keer het om 2