Sunshine for the Soul logo
Winkelmandje
GRATIS VERZENDING

 Binnen Nederland vanaf een bestelwaarde van € 17,99 tot
19 juni 2024 (voor België en Duitsland vanaf €37,50)

Het geheim van Malkola — HELAAS UITVERKOCHT!

Sunshine prijs: € 13,95
Uitverkocht
Niet meer te bestellen


Auteur Peter van Kan
paperback helaas uitverkocht! |
Nederlands

Caspar is het hulpje van de herbergier. Als hij het verzoek krijgt van prinses Lala om naar het paleis te komen, gaat hij op pad. Eerst langs...

Het geheim van Malkola Inkijkexemplaar

HELAAS UITVERKOCHT!
 

"Vol leesplezier voor jong en oud!"

 

"Een nieuwe Jan Terlouw is opgestaan, wat een heerlijk boek!"

 

 "Een prachtig boek! Zo mooi geschreven, zoveel herkenning. Deze maatschappij zou dit boek ter hand kunnen nemen en wijze lessen uit kunnen leren. Ik doe er mijn voordeel mee en ik hoop vele mensen met mij. Een echte aanrader."  

 

Aardappelen
Caspar schrok wakker. Wat was dat? Help, een hand op zijn borst. Wie... help! Net toen hij wilde schreeuwen, verschoof de hand naar zijn mond. ‘Rustig maar. Niks aan de hand,’ zei een stem.
Het duurde even voordat Caspar besefte dat het Malkola was die hem wakker had gemaakt. ‘Schrik niet van mijn gezicht.’ Ze hield een lantaarn omhoog. Ondanks haar waarschuwing slaakte Caspar een kreet toen hij Malkola zag. Haar gezicht was witgemaakt met meel en om haar ogen zaten dikke zwarte strepen. Daardoor waren ze als grote kolen in de sneeuw.
‘Kom, sta op, was je hele lichaam goed maar zonder zeep. Raak het paard niet aan.’
‘Waarom?’
‘Gewoon doen wat ik zeg. Ik zie je buiten.’ Malkola wees op de emmer water naast het hooi, liet de lantaarn staan en liep de schuur uit.
Caspar besloot niet na te denken over de reden van dit vreemde gedoe. Al hield hij er niet van om ’s nachts gewekt te worden, hij was nieuwsgierig naar wat er te gebeuren stond. En dus stopte hij het washandje in het koude water en waste zich, rillend en mopperend.
Buiten stond Malkola. Ze had haar laarzen en leren jas aan. In de ene hand droeg ze een brandende lantaarn en in de andere een dichtgebonden geitenleren zak en een stevige stok. Aan haar riem hing een mes en op haar hoofd stond een puntmuts. ‘Neem jouw lantaarn en die andere daar ook mee,’ wees ze, ‘en loop achter me aan.’

(verder lezen? klik hier)
 
 
"Dit is waarom ik uitgever geworden ben, om boeken zoals dit in de wereld te brengen." –Edith Hagenaar
 
 
Over het boek:
Caspar is het hulpje van de herbergier. Als hij het verzoek krijgt van prinses Lala om naar het paleis te komen, gaat hij op pad. Eerst langs zijn vriendinnetje Allay, die in de leer is bij een kruidenvrouw waar de mensen een beetje bang voor zijn. Als Caspar hoort dat deze Malkola het geheim kent van hoe je met meisjes om moet gaan, spitst hij zijn oren. Dat kan hem goed van pas komen, bijvoorbeeld als hij prinses Lala zal zien. Dat het geheim misschien zelfs het land kan redden, daar heeft Caspar geen idee van...

"Eigenlijk zou dit boek verplichte kost moeten zijn voor alle jongens en mannen!"

Sunshine for the Soul Top 5


Tips

Sensual Source